duminică, 1 iulie 2007

TURUL ROMANIEI 2007: Victorie pentru Dan Anghelache

Dan Anghelache a terminat Turul Romaniei pe primul loc
Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT
Dan Anghelache (in dreapta), la putin timp dupa sosirea in Botosani, felicitat de Lucian Hugeanu, antrenorul sau de la Dinamo Secrom Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Invingatorul (in dreapta) este imbratisat de Constantin Carstea Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Dan Anghelache, invingatorul Turului ciclist al Romaniei 2007, anunta acest succes inca din primavara acestui an, cand a castigat o etapa in Turul Central al Macedoniei (Grecia), incheind competitia, una cu profil muntos, pe un remarcabil loc secund in clasamentul general individual. Prin succesul din Turul Romaniei, el reuseste sa reinnoade victoriile romanesti dupa 10 ani, de cand tricoul galben a fost dus pana la final de Florin Privache, in 1997.

Cel care peste numai 2 zile va implini 24 de ani (s-a nascut pe 3 iulie 1983, la Slanic Prahova) si care a castigat editia cu numarul 44 a Turului purtand numarul de concurs 44 a inceput ciclismul in 1998, la Metalul Plopeni, pepiniera de cursa lunga a ciclismului romanesc, transformat in actualul Conpet Ploiesti, de unde a plecat in 2003 in armata. Dupa un stagiu militar efectuat ca la carte, s-a indepartat de ciclism, abia in 2005 aducandu-si aminte de el presedintele sectiei de ciclism a clubului Dinamo Bucuresti, Constantin Carstea. La Dinamo Secrom, Dan Anghelache venea recomandat de un titlu national in proba regina a velodromului, urmarirea individuala, la juniori, pe care l-a repetat si la seniori. Vicecampion national de fond la seniori doi ani consecutiv, a fost desemnat vicelider si in actuala editie a Turului, postura pe care a schimbat-o in cea de lider chiar din prima etapa, cand a finalizat evadarea ce s-a dovedit victorioasa, de 100 km, impreuna cu Alexandru Ciocan, fostul coechipier de la Conpet.

Cu un fizic foarte bun pentru un rutier complet, 1,80 m, 67 kg, Dan Anghelache se distinge la contratimp, este un bun catarator si nici la sprint nu se da in laturi, anunþand, dupa primul an la categoria elita disponibilitati pentru un viitor interesant.

Niciun comentariu: